Walne Zebranie Delegatów OZPN Piotrków

Ocena użytkowników:  / 0
SłabyŚwietny

Ponad 60 delegatów wzięło udział w Walnym Zebraniu Sprawozdawczym Delegatów Okręgowego Związku Piłki Nożnej w Piotrkowie Trybunalskim. Walne Zebranie zorganizowane zostało w połowie kadencji obecnych władz i było okazją do podsumowania oraz wręczenia odznaczeń i wyróżnień.

Gościem honorowym był Adam Kaźmierczak, prezes ŁZPN i członek władz Polskiego Związku Piłki Nożnej. Pod jego adresem, ze strony delegatów, padło wiele ciepłych słów. – Czujemy się wreszcie w łódzkim związku jak u siebie. Nie jesteśmy spychani na margines. Każda decyzja jest transparentna – mówił Stanisław Sipa, prezes OZPN w Piotrkowie Trybunalskim.

Podczas Walnego Zebrania podsumowano pracę Wydziału Dyscypliny, Wydziału Gier, Sądu Koleżeńskiego oraz pozostałych komórek organizacyjnych. – Dużym problemem są złe zachowania działaczy podczas meczów piłkarskich. Doszło również do kilku przypadków naruszenia nietykalności cielesnej sędziego. Wynika to z nieznajomości przepisów piłkarskich. W ostatnim spotkaniu na temat bezpieczeństwa wzięło udział tylko 38 z 78 klubów zrzeszonych na terenie naszego okręgu – powiedział Szymon Serwa, wiceprezes OZPN i przewodniczący Wydziału Dyscypliny.

Prezes Sipa zwrócił również uwagę na najpoważniejszy problem, którym jest niedostateczna liczba piłkarskich sędziów. – To najważniejsze nasze wyzwanie na nadchodzące miesiące. Zachęcamy młodych ludzi do spróbowania swoich sił, docieramy właściwie wszędzie gdzie to jest możliwe. Bez sędziów nie będziemy w stanie przeprowadzić rozgrywek – dodał prezes.

Podjęto również kilka uchwał dotyczących rozgrywek juniorskich. Za dwa lata, zgodnie ze statutem, odbędzie się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze.

Podczas zjazdu uhonorowano zasłużonych dla okręgu działaczy.

Brązową odznakę Ministerstwa Sportu i Turystyki „Za zasługi dla sportu” otrzymał Marek Łopatka.
Srebrny medal PZPN „Za wybitne osiągnięcia w rozwoju piłki nożnej” Marek Kraska i Antoni Krzysztof Moryń.
Złotą odznakę honorową PZPN Bogusław Czarnecki.
Brązową odznakę honorową PZPN Andrzej Kunka.
Złotą odznakę ŁZPN Mirosław Król.
Srebrną odznakę ŁZPN: Paweł Kosno, Piotr Mostowski, Janusz Pachulski i Sławomir Zieliński.
Złotą honorową odznakę OZPN w Piotrkowie: Arkadiusz Janas, Mariusz Kieruzel, Marek Kozak, Oskar Kulik, Dawid Łuczyński, Jarosław Nowak, Stanisław Ślęzak, Dawid Wojciechowski.

GODZINY PRACY BIURA

OZPN Piotrków Trybunalski